Dobrý trh predstaví prácu dobrovoľníckych organizácií

20.05.2013 Prešov

Prešov 20. mája (TASR) - Prezentácia činnosti mimovládnych organizácií a chránených dielní na území mesta Prešov je cieľom pilotnej akcie Dobrý trh, ktorá sa bude konať v priestoroch Parku kultúry a oddychu Čierny orol 23. mája.
"Mimovládne organizácie pôsobiace na území mesta Prešov sa spojili, aby umožnili verejnosti bližšie spoznať organizácie, ktoré sa snažia nezištne pomáhať ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. Rovnako chceme odprezentovať aktivity tých inštitúcií, ktoré sa venujú vzdelávaniu, osvete a podporným skupinám," uviedla Juliana Hajduková z Prešovského dobrovoľníckeho centra.
Pripomenula, že na tomto trhu si môžu návštevníci prezrieť i zakúpiť výrobky zamestnancov chránených dielní a môžu tak potešiť seba a podporiť zariadenia, ktoré pomáhajú ľuďom s hendikepom stať sa platným členom spoločnosti.
Od 10. do 14. hodiny budú prebiehať aj iné aktivity vrátane prednášok o dobrovoľníckej činnosti, možnosti získavania štipendií pre stredoškolákov na štúdium v zahraničí. Záujemcovia sa rovnako môžu dozvedieť podrobnosti o európskej dobrovoľníckej službe. Diskusie s odborníkmi budú zamerané aj na tému Dobrovoľníctvo, cesta k zamestnaniu.
"Chceme ukázať občanom, že aj ľudia s hendikepom majú čo ponúknuť iným. Zároveň vytvárame priestor pre vzájomné spoznávanie sa s cieľom upozorniť na dôležitosť osvetovej práce a vzdelávania," tvrdí Hajduková.
Podujatie Dobrý trh pripravilo Prešovské dobrovoľnícke centrum, Klub podnikavých žien Prešov, Občianske združenie VENUSE v spolupráci s mestom Prešov, Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove a webový portál socialnypresov.sk.
 

Vyberte región